torstai 17. lokakuuta 2019

Kimpun ja sukkanauhan heitto

Hääjuhlan loppupuolella, n. klo 22 aikoihin, meillä oli vuorossa viimeiset viralliset ohjelmanumerot, eli kimpun ja sukkanauhan heitot. Minullahan ei ollut mitään intoa säilyttää hääkimppuani, joten en ollut hankkinut mitään erillistä heittokimppua vaan viskasin menemään ihan varsinaisen hääkimppuni. 


Kimpun heittoa varten dj pyöräytti soimaan Beyoncen Single Ladies biisin ja kaaso pyysi kaikkia naimattomia naisia kerääntymään tanssilattian toiselle laidalle. Itse astelin kimppuni kanssa vastakkaiselle laidalle, ja, kun kaikki olivat ehtineet kerääntyä jonkinlaiseksi rykelmäksi, nakkasin kimppuni menemään. Sisätiloista (ja kattokruunuista) johtuen en uskaltanut heittää kimppuani kauhean kovaa ja korkealle (vaikkakin olin tehnyt aamulla pari kuivaharjoitusta juuttinarupallon kanssa) ja kimppu päätyikin vain eturivin ulottuville. Kimpun nappasi lopulta hyppysiinsä J:n 11-vuotiaan serkku, joten seuraavia J:n puolen suvun häitä saa näköjään odotella vielä muutaman vuoden:DKimpun heiton jälkeen kaaso ja bestman pyysivät vuorostaan naimattomia miehiä tanssilattian reunalle. Minulle annettiin tuoli, johon istua ja J alkoi kaivamaan sukkanauhaa hampaillansa helmojeni alta. J sai kaivettua nauhan varsin helposti, vaikka itse koitin samalla pitää huolen, ettei helmat nouse liian korkealle ja mitään kriittisiä paikkoja pääse vilahtelemaan vieraiden näkökenttään. Kun sukkanauha oli löytynyt, J heitti sen miesjoukkoa kohti ja velipuoleni I onnistui pitkänä ihmisenä nappaamaan sen hyppysiinsä, vaikka varsin moni muukin sitä tavoitteli kyllä ihan hyvällä tsempillä itselleen. Ei kun siis vain hääsuunnitelmat tulille velipuoli I ja vaimoke M!Meille nämä heittoleikit oli ihan must have, sillä jotenkin molemmat koimme niiden kuuluvan niin olennaisena osana häihin, että olisi yksinkertaisesti tuntunut hassulta jättää kimppu ja sukkanauha heittämättä. Ymmärrän toki myös heitä, jotka haluavat tällaiset leikit skipata, mutta meille tällaisten hääperinteiden sisällyttäminen hääjuhlaamme tuntui tärkeältä.

Leikkien jälkeen juhlat jatkuivat vielä parin tunnin ajan jutustelun, musiikin, tanssahtelun, juoman ja napostelun merkeissä. Kirjoittelen ensi kerralla vielä muutaman sanan hääjuhlan loppumetreistä ja sitten itse hääjuhlan läpikäyminen alkaisikin olla paketissa.


Oliko teillä / tuleeko teille kimpun ja sukkanauhan heittoa?Postauksen kuvat: Pauli Haanpää, rajaukset ja muokkaukset omaa käsialaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti