sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Tölkkibaari ja sipsibuffet

Heti, kun valssit ja tanssit oli saatu käyntiin ja juhlapaikan henkilökunta oli saanut vaihdettua buffetpöydän tarjottavat kakkukahveista juomiin ja sipseihin, aukesi myös meidän tölkkibaari sekä sipsibuffet. 


Juomatarjoilu oli ehkä yksi eniten päänvaivaa aiheuttaneista asioista hääsuunnittelussa, kun piti tasapainoilla useamman eri asian välillä. Meidän lähtökohta juomien suhteenhan oli, ettemme halunneet häistämme mitään hirmuisia ryyppäjäisiä, mutta kuitenkin halusimme tarjota viiniä ruuan kanssa sekä muuta juhlajuomaa illan bileosuuden yhteydessä. Väkevämmät viinakset ja boolit päätimme jättää heti alkuun pois laskuista ja lisäksi emme kokeneet häiden alkoholitarjoilua oikein sellaiseksi sydämen asiaksi, että olisimme halunneet panostaa esim. drinkkeihin tai yms., joten päätimme päästä helpolla ja "halvalla" eli lopulta päädyimme siihen, että tarjolla oli vain mietoja/alkoholittomia tölkkijuomia.

Halusimme kuitenkin, että kaikille löytyisi jotain mieluista juotavaa, joten tölkkivalikoima olikin sitten lopulta melko laaja sisältäen paria erilaista olutta, muutamaa eri siideriä ja lonkeroa sekä eri limuja ja kivennäisvesiä (pikkupulloissa). Halusin myös, että tölkit olisi jotenkin kivasti esillä eikä vain rivissä pöydällä ja niille löytyikin meiltä kotoa valkoiset saavit, jotka olin tässä joku vuosi sitten ostanut Ikeasta, syystä että ne vain olivat kivat ja että niitähän voisi käyttää vaikka mihin. Nyt ne pääsivät siis häihin juomasaaveiksi ja mielestäni sopivat siihen tehtävään erittäin hyvin. Saaveihin laitettiin juomien kaveriksi muutama kylmäkalle pitämään juomat viileinä ja lisäksi askartelin saavien kylkiin tekstitarrat, jotka kertoivat, mitä juomaa mistäkin saavista löytyi. Tölkkien lisäksi baarista löytyi alkumaljalta ja ruualta ylijääneet viinit ja päärynäjuomat sekä pahvimukeja ja pillejä niille, jotka eivät halunneet juoda suoraan tölkinsuusta.Koska meidän hääjuhla ei kestänyt kuin puolille öin asti, päätimme, että emme tarjoa mitään erillistä iltapalaa. Jotain pientä naposteltavaa halusimme kuitenkin tarjolle ja siksipä päätimme, että meille tulee sipsibuffet. Karkkibuffet on varmasti monille tutumpi herkkubuffetin muoto, mutta koska meidän häiden kohdalla sellainen ällönmakea sokeriähkybuffetti ei tuntunut omalta, vaan mielestämme sipsit sopivat paremmin naposteltavaksi tölkkijuomien / limun oheen, päädyimme sipsibuffettiin. Sipsit toimivat herkuttelun lisäksi samalla myös pienenä suolaisena, jos jonkun mahaa alkoi illan mittaan kurnia.

Sipsit laitettiin tarjolle buffetpöydän toiseen päätyyn Ikean metallisiin kulhoihin, joista osa löytyi meiltä valmiiksi kotoa ja osan ostimme sillä ajatuksella, että niitä pystyy sitten hyödyntämään tarjoilukulhoina myöhemminkin esim. erilaisia juhlia järjestäessä. Sipsejä varten pöydästä löytyi myös valkoisia reilun kokoisia pahvikippoja, joihin sipsejä pystyi lusikoimaan ja viemään pöytään naposteltavaksi. 

Sipseinä meillä oli kolmea eri makua Taffelin sipsejä sekä ruissipsejä ja suolapähkinöitä. Lisäksi sipsibuffetin yhteydessä oli tarjolla kakkukahveilta ylijääneet keksit ja kohvehdit.Itse ainakin olin tyytyväinen loppuillan tarjoiluihin ja vieraatkin kävivät ahkerasti tyhjentämässä sekä tölkkisaavien että sipsikulhojen sisältöä. Siitä huolimatta sekä sipsejä että juomia jäi yli paaaaljon. Ensi kerralla voisinkin paneutua vähän tarkemmin meidän häiden toteutuneisiin juomamääriin sekä koittaa kertoilla syitä, miksi meidän häissä alkoholia kului lopulta reilusti alle arvioiden.


Millainen juomatarjoilu teillä oli / on tulossa? Mites herkkubuffetin laita?Postauksen kuvat: Pauli Haanpää, rajaukset ja muokkaukset omaa käsialaa

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea kyllä ikään kuin iltapalan korvikkeeksi nuo sipsit jos juhlat eivät jatku kovin myöhään :) Tuo esillepano on ollut myös tyylikäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minustakin tuo oli ihan riittävä naposteltava nuo sipsit, kun juhlat ei tosiaan jatkuneet puoltayötä pidempään:)

      Poista