torstai 5. syyskuuta 2019

Häävalssi

Kun vatsat oli saatu täyteen kakkua, oli aika siirtyä eteenpäin ohjelmassa. Seuraavana olikin vuorossa yksi hääpäivän jännittävimmistä hetkistä, sillä oli häävalssin vuoro. 


Me ei olla J:n kanssa varsinaisesti mitään tanssijoita. Emme itseasiassa olleet kovinkaan montaa kertaa tanssineet yhdessä (paritanssia) ennen häävalssin harjoittelua. Siitä huolimatta halusimme tanssia nimenomaan valssia. Itselleni olisi kyllä käynyt joku muukin häätanssi, mutta etenkin J:lle tuntui olevan tärkeää, että meidän häätanssi on valssi ja hääsuunnittelujen edetessä myös itse aloin olla sitä mieltä, että valssi sen on oltava. En kuitenkaan halunnut häävalssiksemme mitään perinteistä valssibiisiä, vaan halusin, että kappalevalintamme olisi vähän modernimpi. Hyviä kappalevaihtoehtoja ei kuitenkaan tuntunut löytyvän kovinkaan helposti. Itse ainakin kaipaan valssiin selkeän yy-kaa-koo -rytmin, jonka mukaan tanssia, joten monien modernimpien valssien ongelmana tuntui olevan se, ettei niitä tunnistanut tarpeeksi selvästi valsseiksi. Pieneksi dilemmaksi muodostui siis se, että me haluttiin perinteinen häävalssi (tanssi), mutta me ei haluttu perinteistä häävalssia (biisi). 

Alusta lähtien takaraivossani oli kuitenkin eräs biisi, joka täytti molemmat kriteerit. Biisi oli kuitenkin sellainen, jota ehdottelin alkuun vähän vitsillä, sillä se aiheutti minussa mm. ajatuksia "voidaanko me oikeasti" ja "tuskin J kuitenkaan suostuu". Mutta kylläpä me vaan voitiin ja suostui! 

Meidän häävalssi oli siis High School Musical elokuvasta tuttu Can I have this dance. High School Musical leffat oli nuorempana ihan lemppareitani ja katsoimme niitä useaan otteeseen yhdessä sisarusteni kanssa (kyllä, myös velipuoleni). Paitsi että kappaleella oli siis henkilökohtaista merkitystä minulle, sen sanat sopivat ihan täydellisesti häätanssiksi ja kaiken lisäksi se oli siis valssi. Kun olin päässyt alun "voidaanko me" ajatuksista yli, mikään muu vaihtoehto ei lopulta enää vetänyt vertoja High School Musicalin valssille. 


Häävalssin lisäksi meidän häissä soitettiin kolme muuta valssia: Taas päivä kaunein on, Keinumorsian ja Kesäillan valssi. Ensimmäinen näistä meni häävalssimme kanssa Disney-kategoriaan ja pari muuta puolestaan oli perinteisempiä valsseja. Päädyimme juuri kyseisiin valsseihin, koska niistä kaikista löytyi sanattomat versiot (en halunnut häävalssimme lisäksi muita laulettuja valsseja) ja lisäksi ne yksinkertaisesti vain kuulostivat kivalta. 

Tanssimme valssit perinteiseen tapaan eli häävalssin aikana me tanssimme J:n kanssa ensin kaksin ja kappaleen loppupuolella myös vanhempamme liittyivät tanssiin. Toisen valssin tanssin isäpuoleni kanssa ja J minun äitini kanssa, ja kolmannen valssin puolestaan tanssimme J:n vanhempien kanssa. Häävieraat puolestaan saivat liittyä mukaan tanssiin toisen valssin kohdalla. 


Koska meillä oli yhteensä vain neljä valssia eikä lisää ollut luvassa enää myöhemmin illalla (sillä halusimme pistää bileet pystyyn valssien jälkeen), koimme tarpeelliseksi infota vieraita tästä asiasta ja DJ:mme spiikkasikin ennen toista valssia tiedon valssien määrästä sekä houkutteli vieraat tanssilattialle. Ja kivasti lattia täyttyikin. Ikähaarukka tanssilattialla taisi olla valssien aikaan sellaiset 0-85v. 
Häävalssi (ja valssit ylipäätään) oli kyllä yksi häiden parhaista hetkistä. Oli jotenkin samaan aikaan niin tunteikasta sekä hauskaa. Oli ihana tanssia häävalssia J:n kanssa kaksin omassa kuplassamme, mutta samalla kuitenkin tuntea vieraiden lämpimät katseet ympärillämme. Oli myös todella kiva seurata muiden tanssimista ja iloisia ilmeitä. Tavallaan olisi ollut kiva jatkaa valssaamista pidempäänkin, mutta sen verran kovaa hommaa tuo tanssiminen kuitenkin oli, että viimeisen valssin jälkeen saikin hetken vilvoitella neljän valssin aikana pintaan puskenutta hikeä:D

Tässä vielä häävieraamme kuvaama videopätkä häävalssistamme:


Tuleeko teille / oliko teillä häävalssi vai häätanssi?


Postauksen kuvat: Pauli Haanpää, rajaukset ja muokkaukset omaa käsialaa

8 kommenttia:

 1. Ihana tuo tanssivideo! Tuo on kyllä nätti kappale, eikä varmaan kovin monella ainakaan ole samaa valssibiisiä 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä olen niin iloinen, että meidän vieraat kuvasi ihan videomateriaaliakin meidän häävalssista, sillä onhan tuota videota ihana katsella näin jälkikäteen. Ja ei ehkä kovin moni tosiaan ole päätynyt tuohon biisiin:D

   Poista
 2. Ei vitsi miten hyvä kappalevalinta häävalssiksi ja kuten Siiri sanoi niin tuskin kovin monella on ollut tuota samaa. Itsekin olin aikoinaan ehkä maailman kovin High School Musical- fani :D Tosi hyvältä näytti teidän valssaaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä olen kyllä tosi tyytyväinen meidän kappalevalintaan, vaikka alkuun mietityttikin, kehtaako tuollaista "teinibiisiä" valita. Mutta miksi ei! Onneksi J:lläkään ei ollut mitään tuota biisiä vastaan, joten sillä mentiin:)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa biisivalinnat ja valssien määrä! Mulla on vähän sama, että halutaan varmaan valssi, mutta en oo tähän asti löytänyt mitään perinteistä valssia minkä kelpuuttaisin :D Kiva siis kuulla erilaisia, moderneja vaihtoehtoja häävalssiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli vähän sama juttu, että suurin osa perinteisistä valsseista meni heti ei ei -kategoriaan, koska jotenkin sitä halusi, että häävalssi tuntuisi omalta ja omaan makuun sopivalta eikä ikivanhalta iskelmältä:D Onneksi jotain modernimpiakin valssibiisejä on olemassa, mutta niitä saisi kyllä ehdottomasti olla enemmän!

   Poista
 4. Ihana valssi, ja kuinka kauniisti tanssitte! <3 Meillä oli vaan häätanssi, johon kuitenkin hieman "valssasimme", jos niin voi sanoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Valssattu häätanssi kuulostaa myös hyvältä!:D

   Poista