torstai 12. syyskuuta 2019

Bileet

Kun valssit oli saatu valssattua, oli aika polkaista bileet käyntiin. 


Meidän häiden musiikista vastasi siis dj, joka pistikin heti valssien jälkeen soimaan hieman reippaampaa musiikkia. Monissa häissähän musisoinnit hoitaa jonkinlainen bändi, mutta meille dj oli heti alusta asti itsestäänselvä valinta. Kumpikaan meistä ei oikein lämmennyt ajatukselle bilebändin vetämistä coverseteistä, vaan haluttiin koko loppuillaksi soimaan itselle mieluisaa musaa, eikä sitä mitä bändin settilistalta olisi sattunut löytymään. Jotenkin tuntui myös, että bändi olisi ollut vähän turhan iso ohjelmanumero ja huomio olisi tavallaan ollut loppuillan ajan bändin "keikassa" eikä meidän häissä.


En halunnut antaa dj:lle täysin vapaita käsiä musiikin suhteen, vaan halusin, että musiikki on mieluista paitsi itsellemme mutta myös vieraille. Siitä syystä laadimmekin J:n kanssa dj:n käyttöön eräänlaisen soittolistahahmotelman, jota dj:mme sai sitten soveltaa mielensä mukaan. Koitimme tehdä soittolistastamme monipuolisen sisällyttämällä siihen mm. paljon eri vuosikymmenien, genrejen sekä artistien biisejä. Koitimme myös valita sellaisia biisejä, jotka saisivat mahdollisimman monen vieraan tanssijalan vipattamaan. Lisäksi kyselimme perheenjäseniltämme biisitoiveita, joten listalle päätyi omien lemppareidemme lisäksi myös perheidemme suosikkibiisejä. Osa soittolistamme biiseistä (kuten perheenjäsentemme toiveet ja omat lempibiisimme) oli ns. "pakko soittaa" -listalla ja osa puolestaan "jotain tämäntapaista" -listalla. Näin ollen dj:llemme jäi siis vapauksia luoda lopullisesta soittolistasta haluamansa kaltainen, kunhan se vain noudatteli toiveitamme edes jossain määrin.

Tässä muutamia listaltamme löytyneitä biisejä: 

Abreu - Kaikki mussa rakastaa kaikkea sun
The Black Eyed Peas - I gotta feeling
Rihanna - We found love
JVG - Häissä
Antti Tuisku - Sata salamaa
Beyonce - Crazy in love
Meghan Trainor - Dear future husband
Elias Kaskinen - Puolet
Evelina - Honey
Justin Timberlake - Can't stop the feeling
Cheek - Syypää sun hymyyn
Bruno Mars - Uptown funk
Whitney Houstin - I wanna dance with somebody
Olavi Uusivirta - Tanssi vaikka et osaa
Chisu - Frankenstein
Neljänsuora - Kaksi kauneinta
Pharrell Wlliams - Happy
JVG + Vesala - Hombre
Abba - Dancing queen
Juha Tapio - Tykkään susta niin että halkeen
Justin Bieber - Beauty and a beat
Bruno Mars - Treasure
Haloo Helsinki - Beibi
Elastinen - Anna soida
Hurriganes - Get on


Häiden aikana ei tullut kyllä kovinkaan tarkasti kuunneltua, missä määrin dj lopulta noudatteli soittolistaamme, mutta aina silloin tällöin bongailin biisejä, jotka muistin kirjoitelleeni listallemme, eikä missään kohtaa ei tullut sellaista oloa, että "ei mitään tällaista pitänyt soittaa". Voisikin siis sanoa, että dj hoiti hommansa erittäin hyvin ja siitä kielii myös hetkittäin varsin täydeksikin täyttynyt tanssilattia. Oli hauska nähdä, että tanssilattialla viihtyi kaikki vauvasta vaariin ja tunnelma oli katossa.


 Oliko teillä / tuleeko teille bändi vai dj?


Postauksen kuvat: Pauli Haanpää, rajaukset ja muokkaukset omaa käsialaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti