torstai 20. joulukuuta 2018

Hääblogien DIY-ideat


Bridelisa-blogin Elisa haastoi meidät muut hääbloggaajat osallistumaan hänen ideoimaansa hääblogien yhteistyöviikkoon, jonka ajatuksena on nostaa esiin muiden hääbloggaajien postauksia, joista itse on saanut apua ja vinkkejä hääsuunnittelun aikana. Yhteistyöviikon kunniaksi päätinkin siis kerätä kokoon muutamia diy-ideoita muiden hääbloggaajien blogeista. Meidän häissä aika monet asiat totetutetaan tee se itse -mentaliteetilla, mutta arvatkaapa vaan olenko keksinyt kaikki ideat omasta päästäni. No en lähellekkään! Jostain syystä olen aivan onneton pinterestin käyttäjä, mutta instagram, google, hääsivustot ja etenkin hääblogit on kyllä toimineet suurena inspiraation lähteenä omia häitä suunnitellessa. Siksipä ajattelin esitellä muutamia seuraamieni hääblogien diy-projekteja, jotka itsekin voisin kuvitella toteuttavani (tai joista olen jopa jo ottanutkin mallia).

Tässä tulisi siis 10 kivaa hääblogeista poimittua diy-ideaa:

Syysmorsian 2019 - Save the date!

Hienot kutsut ei ole välttämättä yhtä kuin tilatut kutsut. Jos omaa vähänkin kuvankäsittely- sekä askartelutaitoja niin hienot kutsut voi saada aikaan myös aivan kotikonstein. Meidän häissä nähtävät paperituotteet tulee olemaan itse suunniteltuja ja tehtyjä, ja oi että, kun ilahduin nähdessäni, että myös Syysmorsian -blogin Jannica oli tarttunut itse saksiin ja väsännyt heille kauniit save the date -kutsut. Jannica oli suunnitellut tilaamiensa magneettien ympärille ihanan vihreän vehreän mutta samalla yksinkertaisen tyylikkään kokonaisuuden. Tällaiset save the datet olisin voinut vallan mainiosti ottaa myös meidän häihin. 


Kuva: Syysmorsian 2019 -blogi

Jotain keltaista - Tee itse: Laser-leikatut kutsut ja koristeet

Tykkään törmätä diy-ideoihin, joista en ennen ole ollut lainkaan tietoinen tai joita en vain ole jostain syystä osannut ajatella ollenkaan. Eräs tällainen idea on Jotain keltaista -blogin Iiran esittelemä laserleikkuri. Jotenkin en itse ollut yhtään osannut ajatella, että tällaisia vempeleitä pystyisi myös itse hyödyntämään esim. hääkoristeiden teossa. Mutta totta, joistain kirjastoistahan tällaisia ihan kaikkien käyttöön tarkoitettuja laitteita nykyään löytyy. Iira kirjoitteli joku aika sitten todella informatiivisen postauksen myös muistakin kirjastojen tarjoamista palveluista, joita voisi hyödyntää hääaskarteluissa. 


Kuva: Jotain keltaista -blogi

Tahdon sanoa tahdon - DIY-laatikot bestmaneille

Häiden aikaan tulee annettua jonkun verran erilaisia lahjoja, esim. pyyntö- taikka kiitoslahjoja kaasoille ja bestmaneille, huomenlahjoja morsiamelle/sulhaselle ja vieraslahjoja. Vaikka lahjoja ei näpertelisi itse, niin aina voi kuitenkin askarrella lahjalle omin kätösin vaikka kauniin laatikon kuten Tahdon sanoa tahdon -blogin Sara (ja hänen sulhasensa) oli tehnyt. Tämä, kuten moni muukin tämän postauksen vinkki, on melko simppeli mutta kuitenkin erittäin kiva tapa saada vähän omaa kädenjälkeä näkyviin häähommissa. Ja katsokaapa alla olevaa kuvaa, en kestä miten ihanan tarkasti Saran sulhanen oli mittaillut kuviot laatikoiden kansiin!:D


Kuvat: Tahdon sanoa tahdon -blogi

Nisti ja Nööri - Mini-DIY: Sukkanauhan tuunaus

Diy-projektien ei tosiaan aina tarvitse olla isoja ja aikaa vieviä, vaan ihan pienilläkin tuunauksilla saa kivoja juttuja aikaan kuten Nisti ja Nööri -blogin Tuulin sukkanauhatuunaus osoittaa. Lisäämällä pieniä koruja/helmiä/timantteja/jne saa aikaan ihania pieniä yksityiskohtia esim. juuri sukkanauhoihin, hiuskoristeisiin, kenkiin tai vaikka hääpukuun. Ja jos tämä koru sattuu vielä olemaan sininen kuten Tuulin sukkanauhassa, saa samalla ruksittua "jotain sinistä" kohdan pois to do -listalta. 
Kuvat: Nisti ja Nööri -blogi

Some people are worth melting for - BAR-kirjaimet

Monissa hääblogeissa on näkynyt erilaisia baaripöytään tehtyjä bar-kylttejä. Yksi kivoimmista näkemistäni ideoista on Some people are worth melting for -blogin Sallan askartelemat bar-kirjaimet, joiden tekemiseen on käytetty skumppapullon korkkeja. Kirjaimet sopivat ihan täydellisesti Sallan ja Matiaksen häissä olleen sikaribaarin tunnelmaan, kuten alla olevasta kuvasta ja tästä postauksesta voi nähdä.
Kuvat: Some people are worth melting for -blogi / Siru Danielsson Photography

Kristallihäät - Kukkakattokruunujen tilannepäivitys

Kristallihäät-blogin Krista on toteuttanut useampia kivoja diy-projekteja, mutta projekti, jonka lopputulosta odotan ehkä eniten on kukkakattokruunut. Niinkin simppeleistä tarvikkeista kuin paperista, narusta ja hulavanteesta (taikka pyörän vanteesta) voi saada aikaan todella näyttävän elementin juhlapaikan koristeluihin. Tällaisen koristeen tekeminen vaatii toki vähän enemmän aikaa ja näpertelyintoa, mutta uskoisin, että lopputulos on kyllä sen arvoinen.  

Kuva: Kristallihäät-blogi

Adieu mademoiselle, bonjour madame - Hääpäivä - yksityiskohtia kuvina

Adieu mademoiselle, bonjour madame -blogia kirjoittava Sara vietti häitään viime kesänä ja etenkin eräs heidän hääkuvissaan näkynyt yksityiskohta jäi pyörimään mieleeni. Nimittäin photo boothin kukkakehys. Meille on myös tulossa photo booth ja olemme hommanneet sitä varten ison kehyksen, joka olisi vielä koristetta vailla. Mielestäni tuollaiset kukkakoristellut kehykset ovat ihanan näköisiä, joten jotain samankaltaista yritämme saada aikaan myös itse. Ei siis auta kuin pistää kuumaliimapyssy ostoslistalle. 


Kuva: saatu Adieu mademoiselle, bonjour madame -blogin Saralta

Ida's daydream - DIY kukkakoristeet - Juhlakukat.fi

Minulla on jo pidemmän aikaa pyörinyt mielessä häiden pöytäkukkien tekeminen itse. Alkuun ajattelin kankaisia kukkapalloja, mutta lopulta päädyin aitoihin kukkiin ja tarkoituksena on tilata ne Juhlakukat.fi -sivustolta. Samoin teki myös Ida's daydream -blogin Ida, joka taiteili Juhlakukilta tilaamistaan kukista kimput ja asetelmat kirkon ja juhlapaikan koristukseksi. Vaikka ei mikään varsinainen floristi olisikaan, kauniiden kukka-asetelmien teko onnistuu myös ihan kotikonstein, kunhan vain pitää asiat tarpeeksi simppelinä ja valitsee vain muutamaa eri kukkalajiketta. 
Kuvat: Ida's daydream -blogi

Häämimmit - Vinkit vieheiden tekoon

Häämimmit- blogin Essi kirjoitteli joku aika sitten heidän viehesuunnitelmistaan ja esitteli samalla näppärät ohjeet simppeleiden vieheiden tekoon. Essin harjoitusvieheistä tuli mielestäni tosi kivat ja koska meillekin on tulossa harsokukkaa pöytäasetelmiin, voisin hyvin kuvitella, että myös vieheet olisivat harsokukkaiset. Lopulliset päätökset vieheiden suhteen on vielä tekemättä, mutta varmaa on, että Essin tavoin aion näperrellä vieheet itse. 


Kuvat: Häämimmit -blogi

Something blue - Helppo ja näyttävä donitsikakku

Tämän postauksen nähdessäni olin ihan että wau! Niin hieno ja näyttävä, mutta samalla kuitenkin tosi yksinkertainen. Something Blue -blogin Anniinan tekemä donitsikakku siis. Anniina oli leiponut kakkua varten huimat 100 donitsia! Itse en ehkä ihan noin isoon projektiin uskaltaisi ryhtyä juuri ennen häitä, mutta pienempiin häihin, polttareihin tai vaikka siviilivihkimisen juhlistamiseen (kuten Anniinan tapauksessa) donitsikakku sopisi vallan mainiosti. Meidän häihin ei nyt siis ole donitseja tulossa, mutta voisin ehdottomasti harkita tuollaisen kakun näpertämistä joihinkin muihin juhliin. 


Kuva: Something Blue -blogi

Oletko sinä törmännyt hääblogeissa johonkin mahtavaan diy-vinkkiin, jonka olet toteuttanut/ aiot toteuttaa myös itse? Lisää vinkkejä ja linkkejä kivoihin diy-postauksiin saa jakaa kommenteissa:)

Ja muista hääblogeista puheenollen, nyt olisi muuten aika äänestää Vuoden hääblogia 2019! Kaksikymmentä eniten nimeämisääniä saanutta hääblogia pääsi mukaan varsinaiseen finaaliäänestykseen ja minun blogini on yksi niistä. Iso kiitos kaikille blogiani ehdottaneille! Äänestys on nyt siis alkanut ja kestää 7.1.2019 asti, joten käy äänestämässä suosikkiasi osoitteessa https://lovemedo.fi/page/vuoden-haeaeblogi-2019-aeaenestysVoittaja selviää Love me do Winter Fair -messuilla 20.1.2019. Tsemppiä kaikille äänestyksessä mukana oleville blogeille!P.S. muilta bloggaajilta saatu lupa kuvien käyttämiseen

10 kommenttia:

 1. Ihanaa, että otit haasteen vastaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että haastoit! Tätä oli mukava kirjoitella:)

   Poista
 2. Itsekin olen ihastellut näitä projekteja! Olipa kiva että otit niitä esiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hääblogeista löytää kyllä tosi kivoja diy-projekteja. Näitä olisi voinut listata enemmänkin!:D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja huikeaa, että donitsikakkumme pääsi mukaan listallesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Teidän donitsikakku oli kyllä yksi ensimmäisistä, joka tuli mieleen, kun rupesin pohtimaan, mitä kaikkia kivoja diy-ideoita olen nähnyt hääblogeissa:)

   Poista
 4. Olipa kiva postaus, ihanasti ja kattavasti olet saannut koottua paljon ideoita, joista varmasti on monelle hyötyä! Kiva, että myös meidän DIY-kutsut pääsivät listalle mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Teidän kutsut on tosi nätit niin pitihän ne laittaa listalle:)

   Poista